Aquabeads-askartelu on helppoa: aseta, suihkuta, kippaa ja valmista tuli.

Teksti: Anne Nygrén

– Teittekö nämä ihan itse alusta loppuun asti? kysyi hyvinkääläinen Katri , kun hänen neljä- ja kuusivuotiaat tyttärensä esittelivät hänelle ensimmäistä kertaa heidän täysin valmiit Aquabeads-helmistä tekemänsä luomukset.

– Mahtavaa, että he pystyvät tekemään luomuksensa ihan valmiiksi itse ilman kenenkään aikuisen apua.

– Nyt tytöt tuovat minulle melkein päivittäin uusia ja aina vain hienompia luomuksia. Kuusivuotias Olivia on luova luonnostaan ja hän suunnittelee itse omat juttunsa, kun taas nuorempi Pihla hyödyntää valmiita malleja, kertoo Katri innokkaana.

Ainutlaatuinen Aquabeads on alkuperäinen vesihelmilelu, joka on kehitetty vuonna 2004 Japanissa. Helmissä käytettävä raaka-aine on samaa ainetta, jota käytetään myös mm. lääkekapseleiden pinnassa. Helmien kaunis väri tulee elintarvikeväreistä ja helmissä oleva liima on postimerkkiliimaa, mikä tekee niistä täysin turvallisia.

Helmiin on lisätty täysin vaaratonta mutta pahanmakuista ainetta, jotta lapsi sylkäisisi sen automaattisesti suustaan. Mikäli lapsi kuitenkin nielaisee helmen, liukenee se vatsassa.

– Tuo helmien turvallisuus on todella iso juttu, sillä usein perheessä on niitä ihan pieniäkin, jotka pistävät kaiken lattialta suuhunsa. Aquabeads:n kanssa ei tarvitse pelätä, että suuhun joutuu muovin palasia tms, jatkaa Katri.

Aquabeads-askartelu on helppoa: aseta, suihkuta, kippaa ja valmista tuli!

Askartelu sujuu lapsilta kuin luonnostaan, sillä he ovat monesti askarrelleet aiemmin silityshelmillä. Helmet asetellaan kääntöalustalle, päälle suihkutetaan vettä ja sitten luomus kipataan kuivumaan kääntöalustalta kannen avulla. Kuivumisaika on noin 30 minuuttia. Askartelua voi jatkaa välittömästi kääntöalustan pyyhkimisen jälkeen.

Vain mielikuvitus on rajana Aquabeads-askartelussa, sillä helmistä pystyy loihtimaan myös 3D-luomuksia.

Luomukset tehdään ns. kerros kerrokselta eli kokonaisuus rakentuu useista kerroksista. Suurimmat luomukset voivat sisältää tuhansia helmiä.

Suomenkielisiltä brändisivuilta www.aquabeadsart.com löytyy mm. tulostettavia malleja tai sitten voi itse vaikka tuunata omasta päästään kynätelineen tai jääkaappimagneetin.

Aquabeads-askartelu kehittää lapsen taitoja monin tavoin. Helmien poimiminen ja sijoittelu sommittelualustalle vaatii tarkkuutta. Se kehittää silmä-käsi-koordinaatiota, sorminäppäryyttä ja hienomotorisia taitoja. Askartelu vaatii keskittymistä, joka aktivoi molemmat aivopuoliskot opettaen lapsia keskittymään yhteen tehtävään kerralla.

Aquabeads–askartelu kehittää lisäksi luovuutta ja mielikuvitusta sekä opastaa lapset värien maailmaan. Lapsenomainen tietoisuus omista taidoista kehittyy ja vahvistuu, kun lapsi tekee itse askartelutöitä. Onnistumisen ja aikaansaamisen riemu lienee kuitenkin parasta, sillä lapsi pystyy tekemään luomuksensa itse alusta loppuun asti valmiiksi.

Yli 60-vuotias perheyritys EPOCH on tunnettu korkealaatuisista ja innovatiivisia tuotteistaan, joita myydään ympäri maailman: Aquabeads:ia yli 45 maassa ja Sylvanian Families:tä peräti yli 60 maassa. Kaikki tuotteet valmistetaan aina EPOCH:n omissa tehtaissa Kiinassa erittäin tarkan laatukontrollin alaisena.